Zdravljenje z matičnimi celicami nič bolj učinkovito kot placebo

Zadnja leta je vse več študij, ki proučujejo uporabo matičnih celic za zdravljenje različnih obolenj pri ljudeh in živalih.

V prispevku kot zanimivost analiziramo zadnje poročilu podjetja Osiris therapeutics, ki proučuje uporabo matičnih celic odraslih za zdravljenje novo odkritih obolelih za diabetesom tipa 1.

V sporočilu podjetja za javnost, o katerem so poročali tudi različni strokovni mediji, ugotavljajo, da za enkrat terapija s celicami ni nič bolj učinkovita od placeba, čeprav študija še ni zaključena. Vsekakor spodbudna novice pri tem je, da v sporočilu podjetja ne poročajo o hujših stranskih učinkih. Kot poroča Fierce Biotech je bilo podjetje Osiris therapeutics deležno določenih kritik na račun poročanja o napredkih raziskav povezanih z proučevanjem matičnih celic za zdravljenje določenih obolenj. Na omenjeno nakazuje tudi grafični prikaz tržne vrednosti podjetja, ki je v drugi polovici lanskega leta precej izgubilo na vrednosti. Vsekakor bo na končne rezultate raziskave še potrebno počakati.

Osiris Therapeutics Provides Update on Groundbreaking Stem Cell Trial for Type 1 Diabetes

Enhanced by Zemanta


0 Komentarjev

Ostanite na tekočem, naročite se na RSS za to objavo.Some HTML is OK