Analize biotehnologije

Slovensko tekmovanje inovativnih podjetij – Start:up leta 2013

Že 6 leto zapored v Sloveniji poteka nacionalno tekmovanje start-up podjetij, ki ga je zasnovala Tovarna podjemov skupaj s partnerji (Tovarna podjemov, JAPTI, Ministrstvo za gospodarstvo, Tehnološki park Ljubljana in Poslovni angeli Slovenije), katerega namen je predstavitev inovativnosti in tržne zanimivosti podjetij v začetni fazi.

Preberi več »

Tvegan kapital kot vir financiranja biotehnološkega podjetja

Biotehnološka dejavnost je vpeta v sodobno kmetijstvo, v proizvodnjo živil, v medicino, v postopke varovanja okolja, pri proizvodnjih novih, obnovljivih virov energije in še bi lahko naštevali. Drugače rečeno, za industrijsko pridobivanje proizvodov ali storitev biotehnologija uporablja živa bitja ali njihove sestavne dele. Mnogi skladi tveganega kapitala verjamejo, da je biotehnologija posebej zanimivo področje vlaganj, […]

Preberi več »

Sistem za pridobivanje matičnih celic

Po naših raziskavah trga, bodo napredki tehnologij pri uporabi matičnih celic za zdravljenje obolenj v ospredju v letu 2012. Inovativna tehnologija uporabe matičnih celic za zdravljenje ljudi in živali omogoča izjemno velik potencial za razvoj podjetij, ki bodo ponudila nove rešitve za delo s celicami, opremo in podporne dejavnosti, kot so hramba odvzetih celic.

Preberi več »

Zdravljenje živali z matičnimi celicami

Novi trend biotehnološke dejavnosti v Sloveniji se osredotoča na sodobni terapevtski pristop zdravljenja živali z uporabo matičnih celic. Inovativna tehnologija uporabe matičnih celic za zdravljenje živali, s katero novo ustanovljena biotehnološka podjetja prenašajo raziskovalne dosežke v vsakdanjo prakso, je vsekakor zaznamovala leto 2011.

Preberi več »

Zdravljenje z matičnimi celicami nič bolj učinkovito kot placebo

Zadnja leta je vse več študij, ki proučujejo uporabo matičnih celic za zdravljenje različnih obolenj pri ljudeh in živalih.
V prispevku kot zanimivost analiziramo zadnje poročilu podjetja Osiris therapeutics, ki proučuje uporabo matičnih celic odraslih za zdravljenje novo odkritih obolelih za diabetesom tipa 1.

Preberi več »
Page 1 of 512345