Pravilnik o vsebini JoBBiO

Pozdravljeni na zaposlitvenem portalu JoBBio.

Preden začnete uporabljati zaposlitveni portal JoBBio, morate prebrati ta pravilnik o vsebini (»Pravilnik o vsebini«) in se strinjati z njim ter spodnje pogoje in določila, vključno z morebitnimi prihodnjimi dodatki:

JoBBiO je brezplačna storitev za oddajo zaposlitvene ponudbe delodajalca in za prijavo na zaposlitveni oglas delojemalca. Mislimo, da JoBBiO povečuje razpoložljivost informacij, spodbuja zaposlovanje in omogoča nove povezave med ljudmi.

Spoštujemo lastništvo naših uporabnikov nad vsebino, ki jo želijo posredovati v javnost, in odgovornost zanjo. Naše mnenje je, da je cenzura te vsebine v nasprotju s storitvijo, ki temelji na svobodi izražanja.

Ker želimo ohranjati te vrednote, moramo opozoriti, kaj pomeni zloraba, ki bi nam lahko preprečevala nudenje te storitve. Zato smo omejili vrsto vsebine, ki jo lahko gosti zaposlitveni portal JoBBiO. Omejitve so v skladu z zakonskimi zahtevami Republike Slovenije in izboljšujejo celotno storitev.

Meje vsebine

Naši pravilniki o vsebini so izredno pomembni za ohranjanje pozitivnih izkušenj uporabnikov. Upoštevajte ta priporočila. Pravilnike o vsebini lahko občasno spremenimo, zato večkrat obiščite to stran.

Vsebina: V JoBBiO je dovoljena vsebina zaposlitvenih oglasov za dela, ki ne ogrožajo življenj.

Vsebina oglasa naj se nanaša izključno na dela v naravoslovno – tehniških dejavnostih, naravoslovju, biotehniki, medicini ali farmaciji.

Prav tako vas prosimo, da ne navajate povezav do spletnih mest, temveč za prijavo na zaposlitveni oglas uporabite funkcijo Omogočite spletno prijavo kandidatov.

Varnost otrok: Imamo politiko ničelne tolerance za vsebino, ki izkorišča otroke.

Sovražni govor: Želimo, da JoBBiO ne uporabljate za izražanje svojih mnenj, tudi če so ta nesporna. Ne smete pretiravati z obljubami in objaviti sovražnega govora. Objaviti torej ne smete vsebine, ki spodbuja sovraštvo ali nasilje proti skupinam na podlagi rase, narodnosti, vere, invalidnosti, spola, starosti, statusa veterana ali spolne usmeritve/spolne identitete. V JoBBiO zaposlitveni ponudbi na primer ne smete napisati, da je delo primerno samo za moške ali samo za moške.

Osebni in zaupni podatki: Osebnih in zaupnih podatkov oseb ne smete objavljati. Ne objavljajte na primer telefonskih številk, ki jih ni v imeniku. Podatki, ki so že na voljo drugje v internetu ali v javnih evidencah, niso obravnavani kot osebni ali zaupni podatki.

Prevzemanje identitete drugih: Ne zavajajte in ne begajte bralcev s pretvarjanjem, da ste nekdo drug ali organizacija, če to niste.

Nezakonite dejavnosti: JoBBiO ne uporabljajte za sodelovanje v nezakonitih dejavnostih ali spodbujanje nevarnih in nezakonitih dejavnosti.

Neželena vsebina: V JoBBiO je več oblik neželene vsebine, vse pa lahko povzročijo brisanje vašega zaposlitvenega oglasa. Med primere spadajo zaposlitveni oglasi za delovna mesta, ki niso v najširši povezavi z bioznanostjo in biotehnologijo.

Zlonamerna programska oprema in virusi: Ne ustvarjajte zaposlitvenih oglasov, ki omogočajo prenos virusov, povzročajo prikazovanje pojavnih oken, poskušajo namestiti programsko opremo brez soglasja bralca ali drugače vplivajo na bralce z zlonamerno kodo. To je v Bloggerju strogo prepovedano.

Izvrševanje JoBBiO pravilnika o vsebini

čŒe najdete zaposlitveni oglas, ki po vašem mnenju krši JoBBiO pravilnik o vsebini, ga prijavite, in sicer prek povezave »Je zaposlitveni oglas neprimeren ali nepravilen? Sporočite nam!« spodaj pod zaposlitvenimi oglasi.

Naša skupina preveri, ali oglas krši ta pravilnik. čŒe oglas ne krši naših pravilnikov, proti lastniku zaposlitvenega oglasa ne bomo ukrepali. čŒe pa ugotovimo, da lastnik zaposlitvenega oglasa krši JoBBiO pravilnik o vsebini, bomo glede na resnost kršitve sprejeli enega ali več od spodaj navedenih ukrepov:

  • Izbris zaposlitvenega oglasa
  • Lastnika oglasa bomo prijavili organom pregona

BIONOVICE, splet bioznanosti in biotehnologije

Ljubljana, 01.03.2011