Varovanje zasebnosti

Spletni portal BIONOVICE, splet bioznanosti in biotehnologije je osnovan na programski platformi, ki za svoje osnovno delovanje ne potrebuje osebnih podatkov uporabnikov, jih ne hrani, ne obdeluje in z njimi ne razpolaga. Vsak vpis razpisanega dela se izvrši preko osnovnega preverjanja delovanja e-poštnega naslova. Upravitelj spletnega portala in zaposlitvenega servisa ni dolžan preverjati identitete tistega, ki je oddal oglas, niti ne razpolaga s podatki, iz katerih bi bilo razvidno, kdo je «na drugi strani elektronskega naslova«. čŒe menite, da je prišlo do zlorabe portala ali servisa, nas o tem takoj obvestite na info(pri)bionovice(pika)si.

Ne glede na to, da storitev ne potrebuje osebnih podatkov uporabnikov, pa v primerih soavtorskega sodelovanja prejmemo določene osebne podatke. V vseh primerih ko prejmemo osebne podatke, ki niso namenjeni razkritju, je naša dolžnost varovanje zasebnosti. Z vsako informacijo, ki nam jo posredujete, ravnamo z največjo možno skrbnostjo in varnostjo. Ravnamo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov, s katerim se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi, ki preprečujejo neustavne, nezakonite in neupravičene posege v zasebnost in dostojanstvo posameznika oziroma posameznice pri obdelavi osebnih podatkov.

Upoštevamo naslednja zakonska določila:

 • Vse osebne podatke, pridobljene na teh spletnih straneh, uporabljamo zakonito in pošteno.
 • Osebni podatki, ki jih uporabljamo, so ustrezni in po obsegu primerni glede na namene, za katere jih zbiramo in obdelujemo.
 • Ne uporabljamo občutljivih osebnih podatkov, kot so definirani po Zakonu o varstvu osebnih podatkov.
 • Vaše osebne podatke vnašate prostovoljno in nam tudi dovoljujete njihovo obdelavo.
 • Vaše osebne podatke zbiramo in uporabljamo za potrebe izvedbe storitev teh spletnih strani, o čemer vas tudi jasno in nedvoumno obveščamo na teh spletnih straneh.
 • Vse potrebne identifikacijske podatke o avtorju spletnega portala BIONOVICE, ki upravlja spletne strani, dobite na teh spletnih straneh, in sicer v rubrikah O nas in Kontakt.
 • Namen uporabe osebnih podatkov je jasno napisan na spletnih straneh, kjer se ti podatki pridobivajo.
 • Vsi soavtorji in uporabniki naših spletnih storitev, ki nam prostovoljno zaupate svoje osebne podatke, imate pravico do vpogleda, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa svojih osebnih podatkov na način, ki ga omogočajo te spletne strani.
 • Po izpolnitvi namena uporabe osebnih podatkov se ti arhivirajo za toliko let, kolikor določajo zakoni, ki urejajo delovanje naših storitev.
 • Kot upravljalci vaših osebnih podatkov jih lahko uporabljamo tudi za namene neposrednega trženja v okvirih storitev spletnega portala BIONOVICE s pomočjo vašega naslova elektronske pošte.
 • Osebni podatki so informacije, ki nam jih posredujete vi. Prevzamemo in shranimo vse informacije, ki ste jih vnesli na naši spletni strani ali ste nam jih posredovali na kakršenkoli drug način. Lahko izberete, da nam določenih informacij ne posredujete.
 • Avtomatsko beležimo tudi določene anonimne informacije, ki niso v nikakršni zvezi s posamezniki ali posameznicami in so odvisne od načina, kako pregledujete naše spletne strani. Te informacije uporabljamo za interne raziskave, da bi izboljšali naše storitve, za statistične obdelave in iz varnostnih razlogov. Te informacije so nazivi spletnih strani, s katerih se klika na te spletne strani, uporabljen spletni raziskovalec in trenuten IP naslov osebnega računalnika.
 • Povezave na druge spletne strani
  Naše spletne strani vsebujejo tudi povezave na druge spletne strani, ki lahko vsebujejo piškotke in avtomatično beleženje določenih anonimnih informacij. Za tovrstno delovanje nismo odgovorni za politiko zaščite, piškotkov in vsebine teh povezanih spletnih strani.

Našo politiko varovanja vaših osebnih podatkov bomo v bodoče spreminjali glede na možne dopolnitve Zakona o varstvu osebnih podatkov. O tem bomo vse uporabnike teh spletnih strani tudi obvestili na spletni strani Varovanje zasebnosti.

čŒe imate kakršnekoli pripombe na našo politiko varovanja vaše zasebnosti ali če želite dodatna pojasnila, ste vedno dobrodošli.
Vaše pripombe in vprašanja nam, prosimo, javite po elektronski pošti info@bionovice.si. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.